Kuna po kuna od Antuntuna

image Mozaik knjiga pokreće humanitarnu akciju „Kuna po kuna od Antuntuna” – 2 kune od svakog kupljenog proizvoda iz linije artikala Antuntun donirat će se za rad udruge Krijesnica

Izdavačka kuća Mozaik knjiga u svibnju je započela humanitarnu akciju u svojih 20 knjižara i 16 klupskih centara Svijeta knjige širom Hrvatske pod nazivom Kuna po kuna od Antuntuna. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za smještaj koji je tijekom liječenja potreban djeci koja su oboljela od malignih bolesti, a nisu iz Zagreba te za rad Centra za psiho-socijalnu rehabilitaciju udruge Krijesnica – udruge za pomoć djeci i obiteljima oboljelih od malignih bolesti.  Za maskotu humanitarne  akcije odabran je lik Antuntuna, iz dobro poznatog dječjeg klasika Grigora Viteza Kako živi Antuntun. On uživa veliku popularnost među djecom i roditeljima, a simbolizira vrijednosti humanosti, originalnosti, međuljudske tolerancije i solidarnosti, kao i poštivanje svega drugačijeg. Pozivamo sve zainteresirane  da se odazovu ovoj akciji te da kupnjom bilo kojeg proizvoda iz linije Antuntun pomognu u sakupljanju potrebnih sredstava. Mozaik knjiga odvaja 2 kune od svakog kupljenog proizvoda iz linije artikala Antuntun. Akcija će trajati do 31. srpnja 2010. godine. 

Uz slikovnicu i lik, dizajn linije prigodnih artikala (majice, platnene torbe, slikovnice) preuzeo je mladi ilustrator Tomislav Torjanac koji je za rad na ovoj i drugim autorskim slikovnicama primio više vrijednih književnih nagrada. Akciju podupiru i najpopularnije spisateljice za djecu Sanja Pilić i Sanja Polak.

Želite li sudjelovati u akciji, na stranicama Mozaik knjige www.mozaik-knjiga.hr kao i na stranicama www.svijet-knjige.hr potražite adrese knjižare i klupskog centra u vašem gradu.

Udruga Krijesnica – udruga za pomoć djeci  i obiteljima suočenim s malignim bolestima, krijesnica@krijesnica.hr , www.krijesnica.hr.

Tekst je preuzet sa stranice www.roditelji.hr/obitelj .

Oglasi

Jedna misao o “Kuna po kuna od Antuntuna

  1. Povratni ping: O čitanju i knjigama, ali i o još puno toga… | Pogled kroz prozor

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s