Ljeto u gradu – daleko od mora :-)

Svi mi koji smo u ovim ljetnim vrućinama odlučili ostati na kontinentu i, zbog raznih razloga, izbjegli more, svakodnevno smišljamo aktivnosti za naše najmlađe. Kako su djeca doma preko dva mjeseca, a sunce najjače grije od 11 do 16 i naši najdraži više ne spavaju po danu, to je podosta sati za „ubiti vrijeme“. Nedostaje li vam polako ideja, pogledajte zanimljivosti koje pišu 3mame. Osim prijedloga za različite igre, možete pronaći i postove o knjigama i slikovnicama te recepte za kuhanje Smiješak.

Aktivnost koja moju djecu zaokuplja svakog tjedna u utorak od 10.30 do 12.00 je kreativna radionica koju organizira Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ iz Ludbrega u suradnji s Obiteljskim centrom Varaždinske županije . U sklopu brojnih aktivnosti koje Centar provodi tijekom cijele godine, za ljeto su osmislili radionicu „Kreativko“:

„Organizirat će se likovne kreativne radionice pod nazivom „Kreativko“ s ciljem  razvoja stvaralačkih i kreativnih sposobnosti kod djece i mladih , a sve to  pod vodstvom stručnih  djelatnika Obiteljskog centra. S obzirom da traju školski praznici i da djeca i mladi imaju dosta slobodnog vremena,  nadamo da će ih ti programi razveseliti  i da će se rado uključiti  u „Kreativka“. U tim radionicama mogu sudjelovati i roditelji jer su radionice namijenjene djeci predškolske i školske dobi. Radionice su besplatne za sve sudionike.“

Radionica u Ludbregu izazvala je podosta pažnje pa se svakog utorka okuplja tridesetak djece i pokoji roditelj u izradi maštovitih kreacija. Prva je radionica održana u prostoru Gradske knjižnice:

 

 

Međutim, prostor se pokazao skučenim pa smo se za izradu Rascvjetanih stabala i Ježića što šeću šumom preselili na otvoreno:

 

 

 

Uslijedila je Ogrlica šarenica i Motiv iz dubine:

 

Sljedeći tjedan čeka nas nešto novo i ne znamo tko se više veseli – djeca ili mame-učiteljice Vrući smiješak

Oglasi

3 misli o “Ljeto u gradu – daleko od mora :-)

  1. Poštovana kolegice, mislim da je svoj djeci, a i mamama koje prisustvuju radionicama vrlo zabavno i opuštajuće provesti vrijeme na ovakav način. Naša djeca jedva čekaju utorak i novu radionicu. Djeca uživaju u radu, a poslije se vole hvaliti što su izradili. Budimo realni, nećemo kod kuće to s njima raditi (osim ako nam teta Elena ne organizira radionicu kod sebe).

  2. Povratni ping: O čitanju i knjigama, ali i o još puno toga… | Pogled kroz prozor

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s