Prvi tjedan

Ma ne, neću početi s onom „počelo je“ jer još počinje i jako je napeto i turbulentno. Osim što smo krenuli s novom školskom godinom, krenuli smo i u 1. razred! Moje je starije zlato doraslo za školu!

Iako smo cijelo ljeto razgovarali o školi i veselili joj se, nismo ni bili svjesni vlastite napetosti dok prvi dan mlađoj kćeri nismo zaboravili torbu s papučama za vrtić! Drugi smo dan prespavali budilicu, ali stigli na vrijeme Smiješak otvorenih usta! Od srijede smo nekako uhvatili ritam pa će valjda dalje biti kako treba. Da, riječ je o nama – roditeljima, ne o djetetu prvašiću Smiješak!

A prvi tjedan u mojoj školi? Svakako ga je obilježio raspored za moje sedmaše koji niti jedan sat tjedno ne dopušta zajedničko druženje Tužni smiješak u vidu DOD-a, DOP-a ili bilo kakve grupe unutar onih sedam sati obuhvaćenih prijevozom školskog autobusa. Jest da još ni ne znamo hoćemo li uopće u satnici i imati spomenute aktivnosti… Sve mi se čini da ćemo uvesti humanitarni rad: učiteljica će raditi u svoje slobodno vrijeme badava i za lijepe oči, a djeca isto plus organizacija prijevoza. Ili ću one rijetke zainteresirane za dodatnu nastavu uputiti da rade sami kod kuće, a školska televizija i školske digitalne novine pričekat će neko bolje vrijeme. Pomalo pesimistično, ali se nadam da do toga ipak neće doći.

Upoznala sam se i s petašima, malo smo čitali i sastavljali, malo ponavljali i razgovarali… Da nam ponavljanje ne bi bilo previše suhoparno, uvijek se pobrinu učitelji kojima rad s IK tehnologijama nije stran. Tako se na stranicama http://www.razredna-nastava.net/zbirka4r.htm mogu pronaći materijali za ponavljanje gradiva prijašnjih razreda:

clip_image002

 

 

Za prvi tjedan – dovoljno materijala (a i za dio drugog), a onda slijedi ispit predznanja i početak…

Oglasi

Jedna misao o “Prvi tjedan

  1. Povratni ping: O čitanju i knjigama, ali i o još puno toga… | Pogled kroz prozor

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s