Milenijsko čitanje bajki u SOS Dječjem selu Lekenik

 

Milenijsko čitanje bajki manifestacija je koja je 13. i 14. studenog 2010. privukla gotovo četiristo čitača bajki iz cijeloga svijeta na pozornicu Društvenog centra „Herman Gmeiner“ u SOS Dječjem selu Lekenik. Naravno, nisu svi fizički bili prisutni u Lekeniku jer su organizatori svim zaljubljenicima u čitanje bajki omogućili da snimke svog čitanja pošalju poštom ili e-poštom. Na taj su se način u čitanje uključili čitači SOS sela iz Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Slovačke, Albanije i Japana te mnogobrojni sudionici iz različitih krajeva Hrvatske. S pozornice su se čuli različiti jezici, a svima je bio zajednički pozdrav lekeničkoj djeci :-).

I Osnovna škola Veliki Bukovec sudjelovala je u Milenijskom čitanju, odabravši za čitanje bajku Puž i ružin grm Hansa Christiana Andersena, priču sa snažnom porukom za svu djecu i odrasle: svatko od nas treba dati sve od sebe kako bi nam svima bilo bolje, nemojmo samo čekati i kritizirati, život je prekratak da ga potrošimo na same sebe!

 

Više o događanjima u Lekeniku možete pročitati na sljedećoj stranici, a koja su još događanja u SOS selima u Hrvatskoj na ovoj stranici.

Oglasi

2 misli o “Milenijsko čitanje bajki u SOS Dječjem selu Lekenik

  1. Povratni ping: O čitanju i knjigama, ali i o još puno toga… | Pogled kroz prozor

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s