Od vrtića do srednje škole – korisni materijali

Još prije tri – četiri godine sjela bih za računalo da napišem pripremu za nastavu, ispišem poneki nastavni listić ili odigram koju partiju pasijansa. Nisam imala preveliku volju pretraživati internet jer mi ništa nije bilo dovoljno zanimljivo da na to utrošim svoje vrijeme. Jest da mi je i internetska veza bila neusporedivo sporija nego danas i da je moje mlađe zlato bilo jako, jako malo… A onda, onda se sve promijenilo i danas ne prođe dan bez interneta. Postao je sastavni dio dnevne rutine.

Danas su posebno dobri oni dani kad naletim na nešto što mi može koristiti, ponekad samo kao ideja za nešto novo ili drugačije, ponekad za preradbu, a ponekad i u obliku u kojem je objavljeno. Dodatno me razveseli kad poveznice na takve materijale pošaljem ljudima koji će ih znati iskoristiti, a dogodi se da i ja dobijem nešto zauzvrat. Kao komentar na prošli post dobila sam poveznicu na vrlo zanimljivi projekt naših kolega iz Crne Gore.

clip_image002 

Prošli su me tjedan posebno razveselile i stranice Osnovne škole Veliko Trojstvo: Korisni materijali, listići, prezentacije… i to kao roditelja prvoškolke i kolegice nesebičnih učiteljica i učitelja koji svoje materijale dijele s drugima Smiješak.

Na stranicama lijepog imena Zlatna djeca mogu se pronaći materijali za 1. razred osnovne škole, mnoštvo listića i igrica za predškolce te zbirka audiopriča.

clip_image004

Kolegica Nataša Sajko iz varaždinske Medicinske škole podijelila je mnoštvo materijala za nastavu, a izdvajam radionice i prezentacije. Nataša surađuje i na portalu www.mojamatura.net pripremajući materijale za učenje za Državnu maturu iz hrvatskoga jezika.

Za kraj evo male provjere koja je primjerena i za starije razrede Smiješak.

http://www.inet.hr/~ifalak/kviz/kviz-1/hrv-1/hrv1-4.htm

Oglasi

2 misli o “Od vrtića do srednje škole – korisni materijali

 1. Lijep članak, a još ljepši naslov.

  Draga kolegice, osim svih navedenih i korisnih stranica postoji i stranica Zbirka nastavnih materijala razredne nastave hrvatskih učitelja i učiteljica, koja je nastala kao rezultat sabiranja materijala koje su učitelji i učiteljice kroz dulje vrijeme NESEBIČNO objavljivali na Forumu razredne nastave. Bilo bi lijepo da je i to u članku spomenuto, uz zaista prekrasnu i korisnu stranicu Zlatna djeca.

  • Draga kolegice,
   hvala na komentaru i lijepim riječima. Znam za stranice razredne nastave i više sam ih puta spominjala pa ih zato u ovome tekstu nema. A svima onima koji svoje primjere dobre prakse dijele s drugima, pogotovo kad su i sabrani na jednome mjestu, zaista treba zahvaliti i poticati ih i dalje na takvu praksu :-). Znate li za kakve slične materijele ili stranice, javite.
   Pozz

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s